Nieuws
Controleer uw kind regelmatig op hoofdluis
Controleer uw kind regelmatig op hoofdluis met een luizenkam.
Lees meerWerkt u vaak ’s nachts? Zo blijft u gezond
Vaak ’s nachts werken heeft invloed op uw gezondheid. U kunt zelf veel doen om te zorgen dat u gezond blijft. Uw werkgever en de bedrijfsarts kunnen u daarbij helpen.
Lees meerWat te doen bij reisziekte
Geef uw kind vooraf iets kleins te eten en laat het tijdens de reis recht vooruit kijken.
Lees meer'Hoge kaliuminname vermindert nadelige effecten van zout'
Kaliumrijk voedsel kan de nadelige effecten van een te hoge zoutinname verminderen, doordat het zorgt voor een hogere uitscheiding van zout via de nieren. Met name bij vrouwen gaat de bloeddruk omlaag als ze meer kalium binnenkrijgen.
Lees meerBarbecuesauzen vaak vol suiker en zout, maar er zijn grote verschillen
Het is volop zomer: voor veel mensen een reden om de barbecue regelmatig aan te steken. Lekker veel groenten op de grill, misschien een stukje vis of vlees, een salade erbij. Het Voedingscentrum heeft zes kant-en-klare barbecuesauzen met elkaar vergeleken. En wat blijkt: ze ...
Lees meer'Een avocado per dag helpt cholesterol verlagen'
Het dagelijks eten van een avocado helpt het slechte LDL-cholesterol verlagen, zo blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of American Heart Association. Op buikvet, levervet of tailleomtrek hadden de avocado’s geen meetbaar effect.
Lees meerBlijf gezond bij warm weer
Voor sommige mensen is het extra belangrijk om voorzichtig te zijn met warmte, zoals mensen ouder dan 70 jaar en kinderen jonger dan 2 jaar.
Lees meerCorona-klachten? Doe een zelftest
Bij klachten die passen bij corona, doe een zelftest. Als de test laat zien dat u corona heeft, blijf thuis.
Lees meer'4Daagse-lopers op insectendieet'
Tijdens de 4Daagse, die voor het eerst sinds 2019 weer zal plaatsvinden, onderzoekt het Radboudumc of wandelaars baat hebben bij het slikken van eiwitrijke gemalen insecten. Bekend is dat dierlijke eiwitten bijdragen aan herstel na een inspanning, maar de onderzoekers ...
Lees meerJe brood heet tegenwoordig anders
Tijgerbrood, Italiaanse bol of desembrood: de tijd dat je in het broodschap alleen een halfje wit en een knip bruin kon vinden is al lang voorbij. De consument krijgt steeds meer verschillende fantasienamen voorgeschoteld. Met die groei in diversiteit is het steeds ...
Lees meer