Nieuws
Helft vijftigplussers vindt dat ze te weinig sporten
Maar liefst 56 procent van alle Nederlanders tussen de vijftig en 65 jaar oud vindt dat zij het afgelopen jaar te weinig hebben gesport. Zes op de tien ondervraagden zegt in de afgelopen twaalf maanden zelfs niet één keer serieus te hebben getraind. Opvallend genoeg zijn ...
Lees meerWat doe je tegen schurft?
Zorg dat je huisgenoten de behandeling tegelijk en op dezelfde dag doen.
Lees meerGezond leven bij diabetes type 2
Gezond eten, veel bewegen en niet roken is belangrijk bij diabetes type 2.
Lees meer3 tips voor sterke botten
Om je botten sterk te houden, kun je zelf iets doen. De kans wordt dan kleiner dat je een bot breekt.
Lees meerHoelang kun je op één been staan? Dit zegt het
Het lijkt misschien eenvoudig om op één been te staan, maar naarmate mensen ouder worden, wordt het voor velen steeds moeilijker. Hoelang je op één been kan staan, zegt niet alleen iets over hoe krachtig je bent, maar het is ook een belangrijke indicator van veroudering.
Lees meerWil je stoppen met roken of vapen?
Met de gratis app van Stoptober op je telefoon krijg je 28 dagen lang adviezen en steun om het stoppen vol te houden.
Lees meerKan ik een coronaprik krijgen?
In de herfst zijn er weer prikken tegen corona. Die zijn voor dezelfde mensen die ook de griepprik kunnen krijgen.
Lees meer70 procent van Nederlanders wil vlees niet opgeven
Volwassenen eten bij 63 procent van alle hoofdmaaltijden vlees. Van de 7 hoofdmaaltijden in een week eten Nederlanders dus gemiddeld 4,4 maaltijden met vlees. Van de andere hoofdmaaltijden zijn 1,8 vegetarisch of volledig plantaardig (veganistisch) en 0,8 maaltijden met ...
Lees meer70% van Nederlanders wil vlees niet opgeven
Volwassenen eten bij 63 procent van alle hoofdmaaltijden vlees. Van de 7 hoofdmaaltijden in een week eten Nederlanders dus gemiddeld 4,4 maaltijden met vlees. Van de andere hoofdmaaltijden zijn 1,8 vegetarisch of volledig plantaardig (veganistisch) en 0,8 maaltijden met ...
Lees meer50 gram vlees per dag vergroot het risico op diabetes type 2
Uit nieuw internationaal onderzoek blijkt dat het eten van vlees, en dan vooral bewerkt vlees en onbewerkt rood vlees, het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verhoogt. Met slechts 50 gram per dag, gaat het risico al met 15 procent omhoog.
Lees meer