Praktijkondersteuner Ouderenzorg
De praktijkondersteuner Ouderenzorg ondersteunt de huisarts bij de ouderenzorg in de huisartsenpraktijk. Tijdens een spreekuur wil de POH- Ouderenzorg graag van u horen hoe het met u gaat. Als bepaalde dingen niet zo goed gaan, dan kan de POH-Ouderenzorg daar samen met u iets aan doen voordat er grote(re) problemen ontstaan. Op deze manier willen de huisarts en de POH-Ouderzorg u ondersteunen. Samen streven we ernaar dat u zo lang mogelijk op een prettige manier kunt leven en zelfstandig kunt blijven wonen. U bent daarbij de leidende persoon.
Voor wie is de POH-Ouderenzorg?
De POH-Ouderenzorg is beschikbaar voor alle patiënten vanaf 75 jaar die ondersteuning of begeleiding van de huisarts en/of andere zorgverleners kunnen gebruiken bij het zelfstandig wonen.
Wat doet de POH-Ouderenzorg?
De POH-Ouderzorg nodigt u uit voor een gesprek. Dit gesprek vindt plaats bij u thuis. Aan de hand van een vragenlijst bespreekt de POH-Ouderenzorg verschillende dingen met u, zoals uw gezondheid, medicijngebruik, eet- en drinkgewoonten. Daarnaast zal de POH-Ouderenzorg ook met u bespreken hoe actief en mobiel u bent, of u wel eens dingen vergeet en of u zich wel eens eenzaam voelt. Ook komt de veiligheid in en rond huis tijdens het gesprek aan de orde. Het eerste gesprek duurt ongeveer 45 minuten.
Wat gebeurt er na het gesprek?
De POH-Ouderenzorg bespreekt de uitkomsten van het eerste gesprek met uw huisarts. Naar aanleiding van het gesprek wordt bepaald of verdere begeleiding van de POH-Ouderenzorg of inzet van andere zorgverleners nodig is. Hierbij kunt u denken aan een thuiszorgorganisatie, fysiotherapeut, diëtiste of welzijnsorganisatie.
Met vriendelijke groet,
Anne-Claire van de Wiel | POH-O